Innlegg

Viser innlegg fra august, 2017

Universell utforming

Bilde
Leiligheten vi bor i er ikke helt tilrettelagt for Vetle, men dette var vi klar over før vi reiste nedover.  Vi bor i 2. etasje, med trapp opp til leiligheten. Vi har hatt litt problemer. Ikke fordi Vetle ikke kan eller vil gå i trapper, men fordi trappa har en liten kant på trinnene. Ned går det greit, verre opp. Vetle hekter foten fast. Ble noen skrubbsår på tærne i starten. Etter litt prøving og feiling går det nå litt bedre, men vi er ikke helt i mål. Nå er i alle fall tærne like hele, teknikken ikke like bra. Går seg vel til etterhvert. Er det noe vi har hatt god bruk for her, er det disse sugekopphåndtakene ifra Biltema. Angrer ikke på at disse ble med i kofferten. Superkjekke på badet. Hadde vært litt enklere med en leilighet som hadde vært bedre egnet for Vetle, men hva gjør vel det: Solen skinner og vi har fri fra jobb :-)

Telttur

Bilde
Bagen pakket og klar til avreise. Nyinnkjøpt sovepose og liggeunderlag. Kaisa litt spent og nervøs for dagen. 4, 5.,6. og 7. trinn reiste på tur i dag, for å bli litt bedre kjent. Først noen timer på skola, før det ble busstur oppi fjellene. Her skal de overnatte i telt. Kaisa skal sove sammen med de 4 andre jentene i klassen. Lurer på når de sovner i kveld :-)

Tirsdagsmarkedet i Arguineguin

Bilde
Etter at vi hadde levert Kaisa på skola, gikk vi oss en tur ned til markedsplassen i Arguineguin. Hver tirsdag ifra kl.8-14 er det et turistmarked her, hvor det selges alt ifra klær, sko, bikini, vesker, frukt, blomster, sminke, solbriller, belter og alt annet du mest sannsynlig ikke trenger. Alt selges til "spesialpris" og er så ekte som det kan få blitt :-) Vurderte en stund på om vi skulle kjøpe oss RayaBon solbriller...... Noen selgere var ganske pågående. En av de ble også ganske sur på oss, da vi ikke ville gi mer en 10 euro for en kjole som han forlangte 25 euro for. Ingen handel i dag, men kanskje en annen gang.

Når far reiser på shopping.....

Bilde
 Terje har vært på shoppingtur i dag. Kom hjem med dykkemaske og bikini til Kaisa, badetøy til Eleah, nye joggesko til madammen, badeshort til Vetle og ball + badmingtonsett til alle. "Risky business", men han klarte seg overraskende bra.

Dagens middag

Bilde
Ikke like lett å gjøre seg kjent med alle matvarene i butikken, men man kommer ganske langt med google og spansk norsk oversettelse når man leter etter blant annet matfløte, soyasaus og hønsebuljong. I dag lagde vi kjempegod middag. Marinerte grillspyd med kylling, paprika og løk, bakte poteter med hjemmelaget kryddersmør og hjemmelaget kylling saus. Kaisa, som er ganske kresen i matveien, forsynte seg flere ganger til og med.                 PS: Er noen unger her som savner makrell i tomat og gul leverpostei, så er det noen som skal nedover en tur, ta gjerne med. (Er en del norske matvarer her i butikken, men når det koster over 60 kroner for en boks med makrell for eksempel, holder vi oss til spansk mat.)                                                                 

Skoleskyss

Bilde
På vei hjem fra skolen. Ifra der vi bor og til skolen er det ca.4 km. Hver morgen må Kaisa gå hele veien selv, men på ettermiddagen blir hun hentet av Patalavaca's nye pirattaxi. Vetle stiller velvillig opp som sjåfør etter skoletid, men ikke kl.7.30.....da sover taxisjåføren stort sett alt for godt i senga si.

HOMBRE DEL AGUA

Bilde
Vi skjønte fort at å kjøpe vann på butikken og bære hjem, er ingen vits. En gang i uka kommer det egne lastebiler forbi døra, og selger vann til en rimeligere pris enn på butikken. Samtidig som vi slipper å bære hjem mange liter vann i uka. (Nå mangler bare isbilen.....men den kjører vel ikke fra Norge og ned hit?) Helt utrolig at det ikke er pant på flaskene her på Gran Canaria. Hadde vel kanskje sluppet unna litt av all forsøpling rundt på øya. Selv om det er resirkulering av all plast, er det ikke alle som er like flinke til å kaste det fra seg i dunkene.            

Øvelse gjør mester

Litt gå trening må til, for at beina skal få hentet seg inn igjen, etter operasjon og 10 uker i gips. Ikke den mest ivrige gutten i dag, men en liten økt ble det likevel. Skinner er noe herk i varmen. Har prøvd oss litt uten sokker i, men det funker ikke særlig bra. I dag måtte sokkene på igjen. Svette og gode føtter etter en dag i solen. Tåfislukta ligger rimelig tykk på soverommet til Vetle om kvelden. Eleah litt mer fin i nesa enn oss andre. Går og holder pusten og klager på lukta. "Æsj, Vetle du stinker tåfis," Hvor hun har fått den fine nesa si ifra vites ikke, men Vetle synes det bare er morsomt.

PUERTO DE MOGAN

Bilde
Var i Gran Canaria's lille Venezia i dag, Puerto de Mogan. Hadde den Norske skolen ligget nærmere dette stedet, er vi ikke i tvil om at det er her vi skulle ha bodd. En sjarmerende ferieby med hvitkalkede hus, idyllisk havneområde, gågater, små broer, restauranter og mengder av blomster. Mange butikker har poppet opp siden sist vi var her, noe enkelte av oss satte pris på. Været er heller ikke noe og klage på. Amerikanske meteorologer hevder at Puerto de Mogan har det aller beste været i hele verden. Det vil si et stabilt klima med jevne, behagelige temperaturer gjennom det meste av året, mye sol og lite regn. Kommer til og ta flere turer hit etterhvert. Må få med oss det populære markedet som er her hver fredag, samt testet badestranden her også..

Et lite stykke Sverige i Spania

Bilde
Savner vel kanskje en bil til tider, men i dag fikk vi tilbud om å være med på tur,  med familien til en klassevenninne av Kaisa. Kjekt at det finnes McDonald's og Ikea her på Gran Canaria også. Da ble det litt nytt og drive med når vi kom hjem igjen.

Anfi del Mar

Bilde
Etter endt skoledag, ble det en tur på stranda ved Anfi del Mar. En strand bestående av 20 tonn hvit karibisk sand, bygd opp i front av ferieanlegget til Bjørn Lyng.  En super ettermiddag med fornøyde unger og flott badetemperatur. (Når til og med mor bader, da er det varmt.) God helg til alle.

Klesvask i høyden

Bilde
Vi bor i andre etasje, men tørkesnora henger litt lenger over bakken enn som så, skulle jeg mene. Generelle vaskeregler: 1. Bruk mange klesklyper, det er høyt ned. 2. Pass på og ikke dekke vinduet til naboen under deg med klesvasken din. Ingen ting og si på tørketiden. Med rundt 40 grader i solen, tar det ikke lang til før vasken kan tas inn igjen.

Vetle's matkasse

Bilde
Graderstokken viser over 30 grader. Hva gjør man når man bor et god stykke unna butikken og trenger og gjøre storhandel? Da guffer man opp farten på den elektriske rullestolen til Vetle, setter mamma i førersetet og Kaisa på kassa bak. Fyller boksen med kjøleelement og raser ned på butikken. Ingen sak og kjøpe med seg både kylling, grillspyd og pålegg. Alt var godt og kaldt da vi kom opp til leiligheten igjen.

COLEGIO NORUEGO

Bilde
Ei som var rimelig nervøs for skolestart i dag. Første dag på ny skole. Hvem kommer jeg i klasse med? 10 totalt på 5.trinn, 4 jenter og 6 gutter, men det kommer kanskje noen senere også. Kaisa var fornøyd med både kontaktlæreren og dagen, selv om hun nok savner klassekameratene hjemme i Norge.  Gleder seg til fortsettelsen. Blir både "bli-kjent tur" og leirskole etterhvert. 

BUENAS NOCHES

Bilde

Ta beina fatt

Bilde
 Vi gikk og gikk lengre enn langt i dag. Endte til slutt opp her; stranda ved Anfi del Mar. Skulle prøve og finne den raskeste og enkleste veien til skolen. Den elektriske rullestolen til Vetle skaper litt problemer for oss.......eller er det gatene her i Arguineguin?  Alle "snarveiene" består av trappetrinn. Men hva gjør vel det? Vi har godt av og gå litt ekstra. I alle fall vi to store. Det var deilig  med en dukker etterpå i alle fall.

HOLA

Bilde
"Hot" i dag og vi er litt "lost". Tar nok litt tid før vi finner ut hvor vi skal gå og hvordan vi skal komme oss frem. Ikke like tilgjengelig overalt med elektrisk rullestol. Hadde tenkt oss bort til "Anfi del Mar" i dag, men måtte gi opp, ettersom promenaden er under utarbeiding. Alternativ vei endte opp på stranden litt unna "Anfi del Mar", her ble trax'n for tung. Ingen bading på oss i dag heller, men avkjøling i varmen med en kald cola og is var heller ikke dumt. I følge forskning.no tar det fem til syv dager å akklimatisere seg til varmere omgivelser. Blir varme dager fremover.  

SHOPPING I LAS PALMAS

Bilde
  I dag ble det tur til Las Palmas.                  No es problema med bussene på Gran Canaria. Handlegaten Triana: Paradis på jord for ei som har skodilla. .....og nye sko ble det.

AKKLIMATISERING

Bilde
"Hot" i dag og vi er litt "lost". Tar nok litt tid før vi finner ut hvor vi skal gå og hvordan vi skal komme oss frem. Ikke like tilgjengelig overalt med elektrisk rullestol. Hadde tenkt oss bort til "Anfi del Mar" i dag, men måtte gi opp, ettersom promenaden er under utarbeiding. Alternativ vei endte opp på stranden litt unna "Anfi del Mar", her ble trax'n for tung. Ingen bading på oss i dag heller, men avkjøling i varmen med en kald cola og is var heller ikke dumt. I følge forskning.no tar det fem til syv dager å akklimatisere seg til varmere omgivelser. Blir varme dager fremover.  

ADIOS AMIGOS

Bilde
I dag klokken 05.30 startet reisen til Gran Canaria. Her skal vi ta sydenturen til nye høyder. Et år i sol og varme. Hvordan blir dette tro??