Innlegg

Viser innlegg fra oktober, 2017

Noche de Los Finaos - Alle Helgens Aften

Bilde
Feiring av Halloween i "Arguineguin" på "Plaza de Perez Galdos" foran den katolske kirke. På Kanariøyene er moderne Halloween-feiring også blitt vanlig, i likhet med store deler av verden, men de har fra tidligere av en annen type tradisjonell feiring til ære for de døde som blir kalt "Noche de Los Finaos", som betyr kastanjenatten. Da samlet hele familien seg hjemme hos den eldste kvinnen i familien, Her ble det fortalt historier om de som hadde gått bort. Det var vanlig med servering av grilllede kastanjer. I kveld var det feiring på "kirkeplassen", men sang og grilling av kastanjer. Det var gratis utdeling av kastanjer, så dette måtte vi prøve. Var litt usikre på hvordan vi skulle spise disse, men etter og ha spionert litt på lokalbefolkningen, fant vi ut hvordan dette skulle gjøres. Smakte litt som en blanding av nøtter og poteter. Søt, nøtteaktig og melen konsistens. Ungene ville smake, men var ikke helt imponert.

Tjuvstart på Halloween

Bilde
I tradisjons tro arrangerte vi i år også Halloween-party. Går helt fint an her på Gran Canaria også. Kaisa inviterte alle jentene i klassen hjem til oss. 5 flotte jenter kom ferdig utkledd til fest. Vi var ikke dårligere vi heller.  Masse fint og få kjøpt her i Arguineguin. Både kostyme og dekorasjon. Etter og ha tømt fire apotek for bandasje, fikk vi kledd ut Vetle også. Trodde det skulle være lett og få tak i noen ruller med bandasje og lage mumie av Vetle. Det var det ikke. I stedet ble det en "zombie lighte", Vetle storkoste seg da vi startet opp med kostyme-påkledning og sminke. Vetle + Utkledning = Sant Gjestene ble servert "Heksemester Vetle's Røde Rottegift" og "Kaisa's magiske heksebrygg." Eleah delte villig ut av "Zombie Eleah's Godtegryte". Huset ble dekorert med spindelvev, blodige fotspor, avkappede hender, edderkopper, biller, hermetiserte øye-epler og syltede muse-skrotter. K

Uten mat og drikke......

Bilde
Det er noen ting vi savner på matbordet  fra Norge, som blant annet makrell,  leverpostei og brunost. Men noen matvarer skulle vi gjerne tatt  med hjem fra Spania. Melka fra  "HiperDino" og Oreo sjokoladen fra "Milka" (Sjekk bildet for det er andre som  er nesten like).  Alle tre barna elsker melka og  sjokoladen smaker bare himmelsk.  Listen over matvarer vi gjerne skulle tatt  med hjem blir sikker lengre innen vi  reiser hjem igjen. Har jo igjen noen måneder  her på Gran Canaria.

"Angry Birds Activity Park"

Bilde
I dag gikk turen til "Puerto Rico" og "Angry Birds Activity Park". Liten park med stive billettpriser.  Eleah ble litt for liten i denne parken, da hun ikke ville leke i  lekeapparatene på egen hånd. Kaisa ble litt stor igjen, da de  aller fleste lekeapparatene nok er beregnet på mindre barn. Vi reiste hit i dag på grunn av at parken arrangerte skum-party. Det var vel det som slo best an blant både liten og stor. Også det eneste som Vetle kunne være med på. Både Vetle og rullestolen fikk en lettere vask i alt skummet. Kaisa gikk "all in". Hadde skum fra topp til tå. Eleah var litt reservert i starten. Lurte nok litt på hva dette var for noe. Skjønte etter hvert at dette var jo bare gøy. Da  svømmebrillene kom på, ble hun også ganske så aktiv i  skumhavet. Ble vel kanskje ikke "tommel opp" for selve parken for  vår del, men alt i alt en helt grei dag.

På kjøretøyet skal storfolk kjennes

Bilde
Etter en calima må "bilen" vaskes. Selv om den har stått i ro i garasjen en uke, var den ikke spesielt fin. Eleah kastet seg over arbeidet med en gang,  mens to andre måtte ha litt leketid først. Er lov med lek og moro, når hjelpen kom da vannpistolen var tom....eller de innså at for å bevare husfreden, var det best og hjelpe til. Er dessuten litt urett- ferdig med vannkrig, når bare en har pistol.

Sol + vann går an

Bilde
Når man bor i "syden-land"og det  har gått over to uker siden en sist var på stranda,da er det på tide å ta seg en tur igjen. Dermed ble det Anfi-stranda etter skola i dag. Anfi-stranda er en veldig ok strand for oss. Det går greit å kjøre den elektriske rullestolen til Vetle helt ned til vannkanten.Vi går ut ved vannsport-aktivitetene. Gutta her tilbyr oss gjerne hjelp og utlån av rullestol til bruk i vann. Nå har de begynt og skjønne at vi klarer oss selv, men de slår gjerne av en prat. Deilig med en dukkert i alle fall. Noen mer under vann enn over vann.

Posten skal frem

Bilde
Pakke fra Norge, med en liten hilsen fra bestemor.  Det ringte på døra og ute sto det en gulkledd postmann med en gul moped. Hadde en pakke til oss, som ikke gikk nedi postkassa. Kaisa sprang ned. Denne pakken var det tre som hadde ventet spent på. Vi viste det var sendt en pakke, men ikke hva det var i den. En boks med makrell, to bokser med gul leverpostei, en stor plate melkesjokolade og en pose seigmenn. Seigmennene ble ikke gamle. De ble spist opp på en, to, tre. Makrellboksen ble det diskusjon rundt. Eleah ville ha en skive med makrell med en gang, Kaisa mente de skulle vente til kveldsmaten. Lille My fikk viljen sin. Den brødskiva forsvant fort. Sjokoladen og leverposteien ble lagt inn i kjøleskapet. Må fordele godene litt utover uka. Du får kjøpt både gul leverpostei og makrell her i Spania også, men det koster ganske mye. Tror kanskje ikke det ble billigere og sende det med posten ned til oss, men det er koselig med en liten hilsen hjemmefra også da.

Markedsdag i "Teror"

Bilde
Markedsdag i "Teror" i dag. Opp kl.7. Dro i vei en time senere. Fremme i god tid før alle andre, som også ville få med seg søndagsmarkedet denne dagen. Spiste frokost på kirketrappa, mens alle selgerne rigget seg til. Deretter var det klart for å utforske alle salgsbodene. Med sin to hundre års lange tradisjon med marked, skulle det være muligheter for å finne noe her. PS: Om man ikke skulle finne noe i de 140 bodene som er rigget opp, har også alle andre butikker i denne byen søndagsåpent.  Vi var vel først og fremst ikke ute etter å gjøre en storhandel i dag, men heller nyte atmosfæren og livet i byen. Her var det boder med diverse oster, bakevarer, lokale drikker, krydder, urter, oliven, klær, smykker m.m.  Ettersom "Teror" er et religiøst referansepunkt og et pilegrimssted  for de mange innbyggerne på øya, er også produkter som har med helgenen og kirken sterkt representert her - i tillegg til den berømte lokal chorizo-pølsa. Vi b

Moro med app

Bilde
I dag var planen og reise til "Las Palmas  og "Las Canteras"-promenaden.  Hadde noen ærend innom diverse butikker først, noe som førte til at vi  bare kom oss opp til kjøpesenteret "El Mirador".  Vetle gjorde en liten handel i en av butikkene på senteret;  to t-skjorter. Morsomme t-skjorter, som ble enda mer morsomme ved å  laste ned appen "Sion". Vetle skjønte ikke hva vi drev med, før han fikk se  filmene selv etterpå. Da lo han godt.

Agüimes

Bilde
På tirsdag var vi en liten tur i Agüimes. Denne lille byen har et velbevart gammelt sentrum  med smale gater, hus i tradisjonell kanarisk  byggestil og mange små kafeer og barer med  kanarisk mat. På torget "Plaza del Rosario"  ligger kirken "San Sebastian". Rundt om i byen var det mange statuer som skulle illustrere folkelivet. Et morsomt innslag i byen, som fikk oss til og dra på smilebåndet flere ganger. Utrolig hvor kreative (eller barnslig) en kan bli når det kommer til og ta bilder. Vi tok oss en piknik i parken, istedenfor å spise  mat på et av de lokale spisestedene.  Baguett med serrano skinke og ost fungerte  helt utmerket.