Innlegg

Viser innlegg fra mai, 2018

Skolefri = Stranddag

Bilde
Kanariøyenes "nasjonaldag" i dag, derfor var skolen stengt og Kaisa hadde fri. Valgte å reise ned på stranden på "Anfi del Mar". Det var vi ikke alene om. Har aldri sett stranden så full med folk noen gang. Ikke av turister, men av kanariere. I går spurte vi gutta som driver med vannsport, om det gikk an å få Vetle med ut på en vannscooter-tur? Det var ingen problemer mente de, men de lurte på om vi ikke heller ville teste ut "sofa'n" deres først? Så i dag slo vi til og gikk for en "Crazy-sofa"-tur ute på Atlanterhavet. Kaisa satt med nervene i helspenn etter bananbåt-turen hun hadde i januar, men dette ga mersmak. Vetle smilte fra øret til øret gjennom hele turen. Mulig vi må teste dette igjen. Første spørsmål da turen var over: "Kan vi få prøve en runde til?" En vellykket dag med litt action og masse strand-kos.

Dia de Canarias - Kanariøyenes dag

Bilde
"Dia de Canarias", Kanariøyenes "nasjonaldag", feires på alle Kanariøyene 30.mai. Parlamentet på Kanariøyene hadde sin første sammenkomst 30.mai 1983 med Pedro Guerra Cabrera som øygruppens første president. Fra den dagen fikk Kanariøyene større selvråderett i Spania. Noen steder starter aktiviteter knyttet til feiringen av denne dagen allerede dagen før, slik som her i Arguineguin. Nede på "Plaza de Las Marañuelas", var det folklore, musikk og dans av både store og små. Miks og match. Kaisa har bestemt seg for at hun SKAL ha med seg hjem en av de tradisjonelle draktene til kanariene. Vi får nå se......Litt usikker på om hun har behov for denne når hun kommer hjem.

Skolebesøk

Bilde
Klassen til Kaisa hadde i fjor høst høytlesning fra bøkene "Luridiumstyven" og "Kryptalportalene", skrevet av Bobbie Peers. Disse bøkene ble så godt likt at de valgte å skrive brev til forfatteren fot å takke for noen gode bøker og for å fortelle at de gjerne ville ha besøk av han. Bobbie Peers sendte en videohilsen tilbake like før jul og litt senere ble det også bestemt at klassen, og resten av elvene på barnetrinnet, skulle få besøk. Superstas syntes Kaisa, som har ventet spent på denne dagen. Gå inn på "Colegio Noruego" sin hjemmeside og les mer. http://www.colegio.no/artikkelarkiv/storfint-besok

IKEA - Slependen

Bilde
I dag har vi vært en tur på IKEA og sondert terrenget for innkjøp av diverse utstyr til ny leilighet for Vetle. Vi endte til og med opp med kjøp av to lamper, selv om det er lenge til leiligheten står klar for innredning. Vetle ville nok gjerne hatt godstolen på bilde....Var bare litt i største laget for en liten kjellerleilighet.

"Tobben" sin konfirmasjon

Bilde
I konfirmasjon til Tobias i dag.  Fin dag med en flott konfirmant som strålte om kapp med sommerværet. Vetle, som ikke har vært så veldig begeistret for større lag, koste seg masse. Ikke minst da han fikk innta førersetet i bilen til onkel Rune. Akkurat lik konfirmasjonsgutten selv, som hadde mekking og bil som tema for selskapet. Tusen takk for en fantastisk flott dag. Vi har kost oss masse med fine ord og film av konfirmanten + deilig mat og gode kaker.

"Valdres, Valdres vår eigen dal....."

Bilde
En liten snartur hjem til Norge. Denne dagen har Eleah, Kaisa og Vetle gledet seg veldig til. I alle fall Eleah, som ikke har  hatt beina på norsk jord siden vi reiste i august i fjor. Hun har vært i ekstase i flere dager. Når endelig avreisedagen kom var hun ikke vanskelig å få på klær og satt i bilen. Blir noen hektiske dager, der "alt" skal gjøres. Konfirmasjon, besøk, rydde opp litt hjemme og så en tur til Oslo før turen går ned igjen til Gran Canaria på onsdag 23.mai Fin overgang ifra varmen på Gran Canaria. Landet i Oslo klokken 18, i strålende sol og 18 grader. I dag har solen varmet godt, og shorts og t-skjorte kunne på. Hagearbeid og trampoline-oppsetting var dagens gjøremål. Vetle koste seg som andrepilot i forsete på Caravella. Deretter hjemmelagde kjøttkaker hos bestemor. Det er deilig å være norsk.....i Norge også!

17.mai - evig og tro til Dovre faller

Bilde
Da har vi fått med oss 17.mai feiringen her på Gran Canaria også. Med så mange nordmenn samlet her i Arguineguin, var det ikke vanskelig å komme i riktig stemning. Flaggheising og taler på Den Norske Skolen først, før toget gikk ned til Anfi Del Mar og  Hjerteøya. Deretter var det opp på skolen igjen for pølse, kake, is og lek.  Helt siden Vetle var baby, har vi alltid vært på museet hjemme i Norge og tatt 17.mai bilder. Denne gangen foregikk fotoseansen nede på Anfi. Ble mange fine bilder, selv om bakgrunnen denne gangen var litt mer "eksotisk".

"Det bor en liten baker...."

Bilde
"Det bor en gammel baker på en bitte liten øy. Han er så lei av kaker og krem og syltetøy Man han må sitte likevel og spise sine kaker selv. For han bor helt alene på en bitteliten øy." Tre små i full gang med å lage gulrotkake til 17.mai festen på "Colegio Noruego" i morgen. Kaisa målte opp egg, sukker, olje, kanel, bakepulver og mel, Vetle helte oppi (med en hjelpende hånd) mens Eleah raspet gulrot. Ingenting å si på samarbeidet.    Da "pynten" skulle på, var bakerne mer interessert i å smake. Mamma og pappa måtte derfor legge siste hånden på verket.  Selv om ikke "alle kan bake den fineste festkaka", ble ikke resultatet så aller verst.....om vi må få si det selv. Smakte godt gjorde den også! 

Shoppingtur

Bilde
Med ny leiebil ble det en tur til "El Mirador", etter skoletid i dag. Om ikke mange dagene reiser vi hjem til Norge en snartur. Måtte ha ny dress på plass, til denne "blidfisen", ettersom vi skal i konfirmasjon. Vi elsker "Zara" og "Primark". Ny dressjakke, dressbukse og skjorte fra "Zara" og nye sko fra "Primark". Blir en stilig kar i finstas. Gleder oss til fest!

Ingen blåmandag

Bilde
Finnes ikke blåmandager her på Gran Canaria, men blå mandager derimot....... Blå himmel og blått hav! Hva mer kan man ønske seg? Første "svømmetur" for Vetle, etter at gipsen fant veien til søppelbøtta. Litt usikker på om han ville uti med en gang, men Kaisa fikk overtalt han. Var ganske deilig likevel. "Hamburguesa" til alle mann nede på "Anfi", før vi gikk hjem igjen. Rakk så vidt opp igjen før solen takket for seg.  En helt vanlig dag her i "Sydenland". Kommer til å savne dette, når turen går hjem igjen til Norge.......om et par måneder.

Dåp

Bilde
I dag fikk vi lov til å være med i dåp.  Gratulerer med dåpsdagen, Mina Helmine og Maja Lucie.  Vetle koste seg under seremonien. Ikke i hver dåp at selve dåpsbarna kan være delaktige under gudstjenesten, med nydelig sang og tekstlesning. Kake og lek etterpå var midt i blinken for de to andre.  Takk for en fin stund.