Innlegg

Viser innlegg fra september, 2017

Tommelen opp for Sydenapoteket.no

Bilde
I dag kom det forsyninger fra Norge. For en ukes tid siden bestilte vi diverse utstyr til Vetle på Sydenapoteket.no. I dag ringte telefonen med beskjed om at varene var ankommet Gran Canaria og klare til utkjøring. En halv time senere sto bilen med varene på døra. Kan virkelig anbefale denne ordningen til andre som skulle trenge legemiddel på blå resept levert hit til øya. 300 kroner for levering + egenandel.

Calima

Bilde
I går fikk vi oppleve calima på sitt "verste". Calima er et unikt værfenomen der tørr og varm østavind blåser fra Afrika ut over Atlanterhavet og tar med seg sandstøv fra Sahara. Det fører til at temperaturen på Kanariøyene ofte blir veldig høy. Sandstøvet gjør at sikten kan bli dårlig, og støvet legger seg over alt. I gjennomsnitt er det 20 calimaer pr. år på Kanariøyene med varlighet fra en dag til over en uke. Her var markisa nede og vinduer åpne sent i går kveld, på grunn av varmen, da vinden økte i styrke. Fikk det travelt med og redde markisa før den føyk av gårde. Svevestøvet la seg som et tynt teppe innover stuegolvet da vi åpnet verandadøra. Da var det bare og ta vaskebøtta fatt. Flott med litt husvask nattestid. Tror det er mange som må ta en ekstra sving med vaskefilla og moppen i dag. Bilde over er av en av bilene i gata. Regnstorm uten regn, men med sandstøv i stede.....ikke bra!! Har snakke med flere fastboende i dag, som sier at været som var i går kv

El Garañon

Bilde
Kaisa kom hjem ifra skoletur i dag. Storfornøyd etter 3 dager i El Garañon i Tejeda sammen med 5., 6. og 7.trinn.  Her har de bodd på en campingplass, i trehytter uten strøm. Mobilen har også fått hvile, da hele oppholdet har vært mobilfritt. Litt av poenget med turen var å bli bedre kjent med hverandre...det går litt lettere uten nesa i telefon hele dagen.  Mange aktiviteter har det vært: blant annet klatring i fjellet, nattevandring, terrengsykling, bueskyting og farging av t-skjorte. (Den var på da hun kom hjem.) Var veldig spent før hun reiste, på hvordan maten var, da det gikk rykter på skolen om at den ikke var så veldig god. Hadde pakket med litt ekstra proviant i tilfelle....men den ble ikke spist opp. Maten fikk tommelen opp av Kaisa, og hun er ikke lett i matveien. En stykk fornøyd jente som la seg i kveld. Litt sliten etter oppholdet, men med masse inntrykk og gode opplevelser i sekken. I dag var det ungdomstrinnene som skulle ta turen opp. På grunn av en kr

Blir aldri for gammel for badering

Bilde
Ble ingen strandtur i dag, men en titterunde i butikkene i Puerto de Mogan. Vurderte sterkt denne baderingen og solhatten, men vi slo det ifra oss....dumt kanskje??? Var jo så kledelig begge deler. 

Street Art

Bilde
  YO MAN! Ved en treningshall rett ned i gata her, er det "tegnet" noen flotte kunstverk på veggene. Porten har vært stengt når vi har gått forbi før, men i dag var den åpen. Måtte bare gå inn og ta noen bilder. Eleah ville først ikke bli med på bildene, men etter lovnad om en is ble hun til slutt med. Kul graffiti sammen med 2 søte barn. (Kaisa reiste på skoletur i dag. Blir borte til onsdag. Derfor ble ikke hun med på bildene.) 

Playa del Ingles

Bilde
Fikk tilbud i dag om og bli med til Playa del Ingles, av familien til en klasse- venninne av Kaisa. Flott sandstrand, men i dag var det en smule blåst. Vinden virvlet så mye sand rundt i luften, at vi måtte sette oss helt nede ved vannkanten. Ikke godt å sitte og spise sand. Men vind, bølger og "surfebrett" passer helt yppelig i sammen. Kaisa lekte seg i bølgene, mens vi andre innlandskrabber holdt oss mest på land. Deilig det også.

Spar Express

Bilde
Spar Express i Arguineguin har en isdisk som er vel verdt ett besøk på en varm dag som denne. Ein som kosa seg med "Crepes" med nutella og krem og ei som var strålende fornøyd over en "Goferes" med nutella og is. Eleah tok til takke med en kule sjokoladeis i beger. Det er lørdag i dag og helt innafor!!

Etter skoletid

Bilde
Hva gjør man en helt vanlig mandag, etter skoletid, godt ut i september? Jo, man tar en tur på stranda og bader. Ukeleksa må vente til i morgen. Ble bestemt før helga, at Kaisa skulle få ta med seg ei venninne på stranda i dag. Litt blåst og skyer, men helt grei temperatur både i vann og på land likevel.

Cocodrilo ParkZoo

Bilde
Var i "Cocodrilo ParkZoo" i dag. En liten dyrepark, i Aguimes, som huser over 500 forskjellige dyr. Mange av dyrene i parken er dyr som er reddet ut av private hjem. Dyr som gjerne har blitt vanskjøttet og også mishandlet. Ingenting å si på prisen for inngangs- billetten, 6,90 euro for barn (3-12 år) og 9,90 euro for voksne. Uten at vi spurte, gikk en av oss over 12 år gratis inn. Vel verdt prisen! Her kom vi tett innpå stort sett alle dyra i parken. Kaisa ble spesielt fascinert over alle krokodillene og matingen av disse. Var stor stas å få holde en liten krokodille etter showet. Den største krokodillen i parken, er 5 meter lang og 42 år gammel. Ikke særlig lysten på mat i dag, men et imponerende stort beis av en krokodille. Storkoste oss under matingen av alle fuglen Møt opp til første mating og få med dere dette, om dere har tenkt dere hit. Her fløy det alle slags eksotiske fugler på kryss og tvers over hodene våre. Noen spankulerte rund

"Firgas"

Bilde
Ut på tur aldri sur! Ikke helt sant, da humøret er ganske skiftende gjennom bilturen, men til "Firgas" kom vi. "Firgas" er en liten by som er berømt for sin produksjon av sprudlende mineralvann. Med en produksjon på over 200 000 flasker om dagen, er dette smakfulle vannet veldig populært over hele øygruppa. En av de fineste attraksjonene i "Firgas" er et 30 meter langt vannfall som er bygd av stein i den bratte gågaten i sentrum. Den ene langsiden av gata er dekorert med skjold som representerer øya Gran Canarias alle kommuner. "San Rique"-kirken og torget er midtpunktet i gamlebyen. Fra torgets utsiktspunkt kan du ved klarvær se over til Tenerife og Fuerteventura. Vi tok en liten rast her, med tapas og drikke på et av spisestedene. 3 av 5 var fornøyde med maten, de to andre endte opp med en is. Uten mat og drikke duger småtrollene ikke, så bilturen hjem ble lang. "Firgas" var med

"Fiesta del Pino" i Teror

Bilde
Vi hadde bestemt oss for å reise til Teror i dag. Hvert år er det  en fiesta (fest) til ære  for  "Virgen del Pino" (Pinjejomfruen) i  begynnelsen av september. "Virgen del Pino"  er  Gran Canarias  skytsengel og har i mange generasjoner vært et religiøst symbol.  Legenden sier at en gjeter i området hadde et syn, der jomfru  Maria åpenbarte seg i  toppen  av et pinjetre. Dette skal ha skjedd  8.september 1481. I 1914 erklærte pave  Pius  "Virgen del  Pino" til øyas skytsengel og Teror fikk æren av å være øyas  religiøse  hovedstad.  Treet  som jomfruen angivelig ble sett i befant seg på  "Plaza del  Pino", som er  plassen rett  foran kirken,  "Basilica de  Nuestra senora del Pino", i Teror.  Feiringen av  "Virgen del Pino"  er den mest  populære religiøse feiringen på  Gran Canaria og  går over  flere dager.  Da vi kom til Teror var det meste av feiringen for dagen ferdig, men gatene var fortsa

On the road again......

Bilde
Har lært en liten ting i dag: Når du tror du har gjort en god deal, er det gjerne for godt til å være sant! Vi hadde leid oss bil på nett. Skulle hente den på flyplassen i dag. Fant til slutt frem til utleier, som kunne meddele at summen vi hadde betalt ikke dekket verken det ene eller det andre. Endte opp med og betale mye mer enn det vi hadde lyst til. Man lærer så lenge man lever. Vi booker direkte fra bilutleiefirmaene sine nettsider neste gang. Hadde det ikke vært for at vi gjerne vil ha bil i helgen, hadde vi nok droppet og ta bilen med oss, men nå får vi bare gjøre det beste ut av det. I morgen er det skolefri og vi skal på biltur.

Sjømannskirken i Arguineguin

Bilde
Hver onsdag har sjømannskirken i Arguineguin "Liv og Røre" barneklubb. Vi jentene ville sjekke ut hva dette var for noe. Eleah er blitt litt forkjøla og var derfor ikke helt i slag i dag. Hadde ikke lyst til og leke med de andre barna, men vaffel og saft smakte godt. Kaisa storkoste seg. Tok bibelfortellingen i starten som en eventyrstund og aktivitetene (perling og vaffelspising) etterpå som kos med gode venner. Mange skolevenner her også. Gutta boys satte seg i stede på "pub". Brus til liten og øl til stor smakte godt i solvarmen. Hummer og kanari i dag med andre ord!

Sveisen kar

Bilde
Ble ny sveis i dag.  Med en kunde som Vetle må klippingen skje fort og "gæli", men både Vetle og frisørdama klarte seg overraskede bra. Resultatet ble supert.  Pappa ble en smule svett (da hun brukte liiiiitt lenger tid enn det vi er vant med hjemme i Norge), men frisørdama var fornøyd over dagen kunde: "Vetle var jo bare sååå søt."  

"Camellos" i Maspalomas

Bilde
I dag tok vi bussen til Maspalomas. Maspalomas er vel mest kjent for sine flotte sanddyner. Her kan man vandre kilometervis i de bølgeformede dynene. Området med sand er faktisk så stort, at det forsvarer betegnelsen ørken. Med rullestol ble det vanskelig å utforske dette landskapet nærmere, men da Kaisa og Eleah oppdaget at ørkenens skip, kamelen, gikk her, ble det en tur på den istedenfor. Om disse kamelene lever det gode liv her på Gran Canaria, er vel lite sannsynlig, men en tur ut i sanddynene ble det likevel på oss alle fem. Fikk satt Vetle på plass i stolen, men forsikring av kamelpasserne om at dette skulle gå fint. Selv om de to små koste seg, ble turen alt annet en fin for Vetle sin del. Hadde enda beina fått støtte på fotbrettet, hadde kanskje turen gått bra. Istedenfor gled Vetle mer og mer ned av sete, så pappa måtte prøve og dra han opp igjen.....mer enn en gang. Så "been there, done that", dette gjør vi nok ikke igjen. Men en ny tur til Maspalomas bl

"Sandløver"

Bilde
Flott dag på Anfi del Mar stranda. Slik går nå dagene her i Arguineguin. 1.september i dag. Ikke mye som minner om høsten her hos oss.