"Agaete" og kaffeplantasjen "La Laja"


På tur til Europas eneste kaffeplantasje , "La Laja", som ligger utenfor byen "Agaete" nordvest på Gran Canaria. Her ble vi møtt av en engelsktalende guide, som viste oss rundt på plantasjen og fortalte hvordan kaffen dyrkes. Kaffebuskene her dyrkes i skyggen under høye vinranker, ettersom de både trenger varme og skygge. Plantasjen lager derfor også sin egen vin.
Etter omvisningen var det mulighet til å smake både på kaffe og vin.







"Jeg er en banan, som henger i et tre og faller aldri ned...."



Etter besøket på kaffeplantasjen og en liten stopp i selve byen "Agaete", reiste vi en tur ned til havnen, "Puerto de las Nieves", hvor Fred Olsen ferjene over til Tenerife går fra.
En liten spasertur ifra havnen ligger "Las Salinas de Agaete", bestående av tre naturlige svømmebasseng. Det er alltid deilig å bade i havet her på øya, men dette ble en litt annen opplevelse. Selv om vinden var for voldsom for at alle i familien heiv seg uti, måtte de to minste teste ut denne badeplassen. De naturlige bassengene er fordypninger med en spesiell utforming som gjør at sjøvannet siver inn, uten at noen har gjort annet enn å legge til noen trappetrinn, stier og steder å stupe fra. En flott opplevelse i vakker natur...men en smule kaldt. Måtte hive inn håndkle etter et 10 minutter. Men Kaisa ytret ønske om å reise tilbake hit en annen gang......


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

"Colegio Noruego" -En tårevåt avskjed