1.juledag i "Veneguera"












1.juledag reiste vi til "Veneguera". 
Siden 1983 har de rundt 200 innbyggerne her laget en "levende julekrybbe" og en historisk vandring tilbake i tid, for innfødte og turister. 
Selv om "forestillingen" ikke startet før på kvelden, reiste vi opp til landsbyen på formiddagen. Koselig å sitte på torget utenfor kirken og spise tapas og is. 
"Juletreet" var også pyntet, med god hjelp av barna i "Veneguera".


Ettersom vi var ute i god tid, fikk vi også sett oss litt rundt i landsbyen. På et grusområde med store kaktuser, ble det rigget til forskjellige "scener" der innbyggerne skulle gi oss et lite innblikk av øya i gamledager senere på kvelden.




Da messen i kirken nærmet seg slutten var torget fylt opp av folk, deriblant masse nordmenn, som ville få med seg innbyggerne i "Veneguera" i canari-drakter, folkemusikk og skuespill. Den sist fødte gutten i landsbyen får lov til å være Jesus barnet, mens mor og far får lov til å spille Maria og Josef. På området bortenfor kirken gikk vi ifra post til post og fikk gjenoppleve gamle tradisjoner, samt smake på både brød bakt i steinovn, kakao av geitemelk, appelsiner og mye annet. En fin ramme rundt selve Juleevangeliet, men det ble litt for mye folk og litt for vanskelig terreng for en i rullestol. Men uansett alt i alt en koselig dag i landsbyen "Veneguera".  



Kommentarer

  1. I Veneguera var det også treningsapparat i gatene. Det var gøy å gjøre alle sammen.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

"Agaete" og kaffeplantasjen "La Laja"

"Colegio Noruego" -En tårevåt avskjed