Romeria de Los Labradore, Santa Lucia

 På tur opp til "Santa Lucia de Tirajana" for andre gang denne uken. Denne gangen for å få med oss årets siste og en av de mest populære romeriaene på Gran Canaria: "Romeria de Los Labradore". Alle byer og tettsteder på Kanariøyene har en skytshelgen som hedres med en fiesta en gang i året. Romeriaene, eller pilgrimsferdene, er som regel høydepunktet i disse fiestaene. 
Vi har fått med oss at befolkningen her på Gran Canaria vet å more seg når de får anledning til det. Denne dagen var ingen unntak. Her var stemningen høy og alkoholinntaket stort. Allerede på kirketrappen ble både strupen og magen tilfredsstilt. 




Klokken 13 startet opptoget, med pyntede vogner trukket av okser og traktorer, gjennom gaten. Alle delte ut gratis mat og drikkevarer. Mange folk i tradisjonelle, kanariske drakter. Lokale musikkgrupper spilte mens toget beveget seg sakte gjennom byen. Paraden gikk ifra kirken og ned til buss-stasjonen, der snudde de og tok samme veien tilbake igjen. 







 Selv om vi takket for oss og dro ned til Arguineguin igjen rundt kl.17, skulle festen fortsette ut i natten. "Romeria de Los Labradore" runder av to ukers feiring av "Fiesta Padronales de Santa Lucia", noe denne gjengen bar litt preg av. Hvis du er interessert i kanariske tradisjonen, og å omgås glade, festkledde mennesker, er disse folkefestene vel verdt å få med seg. Hvert år holdes det over 100 slike fiestaer her på "Gran Canaria", så mulighetene er mange. 




Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

"Agaete" og kaffeplantasjen "La Laja"

"Colegio Noruego" -En tårevåt avskjed