Romfabrikken i Arucas


"La Fabrica", som rom fabrikken i "Arucas" kalles, ble åpnet for første gang i 1884. Den gang het fabrikken "La Fabrica de San Pedro" og produserte en beskjeden mengde rom og likør. Likevel la den grunnlaget for dagens rom fabrikk, "Destileria Arehucas".
Romfabrikken er åpen for besøkende, mandag til fredag ifra klokken 10-14, og i dag gikk turen vår hit. Passe lang kjøretur fra "Arguineguin" til "Arucas". Ingen unger som rakk og bli lei bilkjøringen før vi var fremme. 
For 2,5 euro (pr. voksen) ble vi guidet rundt i fabrikklokalene og fikk med oss både litt historikk og fikk lære litt om produksjon av rom, ifra innhøsting av sukkerrør, destillering og til ferdig produkt. 




Ikke alle var like fornøyde med lukten av eikefatene i kjelleren. Hvor mange tønner som ligger på lagring her fikk vi ikke med oss, men 300 av disse fatene er signer av kjente personer. Alt ifra kongelige og politikere til andre berømtheter som Julio Iglesisa og Placido Domingo.




Ettersom innhøstingen av sukkerrør skjer rundt april/mai måned var det ganske stille i produksjonshallen, men det var fullt mulig å få prøvesmake på alt hva fabrikken hadde og by på etter omvisningen likevel. Med 20 forskjellige varianter og velge mellom, 9 rom og 11 likør, likte Terje seg. 
Hvert år produserer fabrikken ikke mindre en 3,5 millioner liter med rom og likør. Den mest kjente er Ron Arehucas". Den fikk også bli med oss hjem, samt en litt mer eksklusiv variant. 












Viktig ikke å spytte i glasset med en flaske som dette.

Selv om vi hadde med oss tre unger på denne turen, var det en veldig all right opplevelse. Tror kanskje vi også kommer til å ta turen igjen, når produksjonen foregår for fullt.





Kommentarer

  1. Det var ikke så aller værst der, men det luktet helt forferdelig.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

"Agaete" og kaffeplantasjen "La Laja"

"Colegio Noruego" -En tårevåt avskjed