Hellige tre kongers dag



6.januar feires " Los Reyes Magos", eller hellige tre kongers dag, i Spania. Dagen er den viktigste i spansk julefeiring, i alle fall når det kommer til barna, og likner litt på den norske juleaften. Familiene samles til god mat og drikke og det er pakker til barna.
 På kvelden den 5.januar kommer de hellige tre konger, Melchor, Gaspár og Baltazár, til byen og samler inn ønskelister og deler ut godteri til barna. De får også overlevert en nøkkel av byens ordfører, slik at de kan låse seg inn i alle hjem i byen om natten og legge igjen gaver til barna.
Vi dro til Aguimes denne kvelden for å være med på feiringen. Her kom kongene ridende på kameler. Etter en runde rundt i byen endte de til slutt ved kirkens torg, med en hær av soldater og andre små og store skuespillere. Her ble juleevangeliet dramatisert og de hellige tre konger fikk gitt sine gaver, gull, røkelse og myrra, til Jesusbarnet.








Etterpå fikk vi hilse på Melchor, Gaspár og Baltazár, før de på ny satte seg opp på kamelene sine.
Med poser av drops på fanget, red de noen runder rundt kirkeplassen og kastet ut godteri til barna. Kaisa og Eleah samlet sammen alt de kunne i en pose, mens Vetle fikk god hjelp av både politi og andre barn til og fylle opp lommene sine.
En morsom kveld som vil bli husket lenge.



















Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

"Agaete" og kaffeplantasjen "La Laja"

"Colegio Noruego" -En tårevåt avskjed