"Tejeda" og Mandelblomstfestival


I månedskifte januar/februar begynner blomstringen av mandeltrærne her på Gran Canaria.
Denne helgen skulle det i fjellbyen "Tejeda" være en mandelblomstfestival, "Fiesta del Almandras en Flor", med blant annet marked, utstillinger, konserter, oppvisning og dans.
Vi hadde derfor bestemt oss for å leie bil i helgen for å få med oss denne festivalen og blomstringen.
Denne gangen gikk vi for en syv-seter, Fiat Doblo. Tenke vi dermed hadde kjempegod plass, ettersom vi har måtte demontere rullestolen til Vetle med de andre bilene vi har hatt, men der tok vi grundig feil. Så nesten ut som vi hadde fått bil med integrert rullestol, da alt kom på plass. Men tur til "Tejeda" ble det i dag.....selv om mandelblomstfestivalen som skulle være i helgen er utsatt til neste helg, på grunn av det dårlige været som har vært her på øya i det siste.
Helt tydelig at mandeltrærne liker det kalde været like lite som oss. På ruta vår som startet i "San Fernando", forbi "Fataga", "San Bartolome de Tirajana", "Ayacata",  "Tejeda", "Vega de San Mateo", "Santa Brigida" og ned til "Las Palmas", så vi masse mandeltrær. Noen hadde sprunget ut, mens de aller fleste nok trenger en uke eller to til før de står i full blomst.
Skikkelig ruskevær i dag, så denne gangen ble det bare en liten stopp i "Tejeda". men vi kommer nok til og ta turen igjen. Mange koselige fjellandsbyer vi bare kjørte rett forbi.








"Tejeda" ligger nesten 1400 meter over havet og midt i hjertet av Gran Canaria. For to år siden ble den kåret til Spanias vakreste landsby.
Dessverre hadde ikke mandelblomstringen kommet så veldig lang her i denne byen heller.
Produksjon av mandler er viktig for innbyggerne her, og mandlene brukes til marsipan og til den spanske desserten "Bienmesabe" - honning og eggehvite med kvernede mandler. Dessertens navn er direkte oversatt til "det smaker godt for meg", og er en av Gran Canarias aller mest berømte desserter.
Med kun 7 grader og småregn i luften ble det ingen "Bienmesabe" på oss, men kanskje ved en senere anledning.





Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

"Agaete" og kaffeplantasjen "La Laja"

"Colegio Noruego" -En tårevåt avskjed