Innlegg

Viser innlegg fra mars, 2018

Påskeaften - Sábado Pascua

Bilde
Påskeaften i "Ojos de Garza" med 2xbestemor, engangsgrill, Regia kakao, Gilde grillpølser, Gjøviklomper og Freia påskeegg. Ikke helt som påskefeiring i fjellheimen hjemme i Norge, men slettes ikke ille dette heller. Bytter gjerne ut ski med bikini og snø med sand.....men veldig kjekt med en liten smak av Norge her i Spania også. Vi hadde egentlig ment å kose oss på stranda med mat og lek, men på grunn av tidevannet var stranda borte da vi kom. Måtte benytte oss av strandpromenaden istedenfor. Grillen ble fyrt opp og vi fikk rigget oss til på noen benker. Tre strålfornøyde unger som fikk servert Gilde grillpølser og kakao med marshmallows. Smakte kjempegodt i solsteiken. Etterpå ble det konkurranse med god gammeldags blikkboks-kasting. Det ble tre runder med tre kast pr. gang. Poeng for boksene som datt ned på bakken. Kaisa tapte knepent mot pappa, som fikk en liten sjokoladehare i premie. Da vi var ferdige, hadde stranda kommet til synet igjen, så da

Karikaturtegning

Bilde
Kaisa har sagt det før, at hun gjerne ville få tegnet en karikaturtegning av seg. Vi voksne har ment at det ikke er så veldig lurt, ettersom vi har trodd at hun kom til å bli sur........  I dag skulle vi en tur til Puerto Rico. Hadde litt små-ærend i byen. Ble litt lenger enn vi hadde planlagt, så da kvelden kom begynte "kunstnerene" å rigge seg til inne på senteret. Da slo vi til.  Ble et artig bilde som fikk ungene til å dra på smilebåndet. Eleah litt "Killer doll" aktig, Kaisa som den pyntedukka hun er og Vetle som selve sjefen. "Spot on!"

La Lajilla

Bilde
Lenge siden vi hadde en ordentlig stranddag. Selv om beinet er i gips, tenke vi at vi måtte jo prøve oss ned en tur. Nå som det har blitt så fint nede på La Lajilla (Kulpen), med soldekk og solsenger, tenkte vi at det kanskje var lurt å gå ned hit. Vi pleier som regel å legge oss på sandstranden, men det er kanskje ikke det smarteste, med tanke på foten. Fylle opp gipsen med sand får vi vel prøve og unngå. Leide i stede en solseng til Vetle, slik at han fikk sitte litt godt. Det kan vi nok gjøre mer i disse ukene (5) som er igjen med gips. Koste oss her i hele dag. Etter uværet som herjet her på øya i februar, forsvant mye av sanden her i Kulpen. I dag ble det kjørt på masse ny sand, så snart er stranden like god som ny. Sol + Is = Sant og Is + Sol = Søl

3 ganger hurra for bursdagsbarnet

Bilde
Hipp hipp hurra for pappa som har bursdag i dag. Ingen frokost og pakke på senga, ettersom det var skoledag. Fikk lov til å sove litt lenger istedenfor. Så ble det pakke og bursdagssang etter skoletid. Deretter ble det en tur ned på "Spar Xpress" for is....og en hel boks øl i solnedgangen.

Alle mann alle igjen

Bilde
Etter nesten fjorten dager hjemme i Norge, var det igjen tid for å si farvel. Sykehuset hadde gitt klarsignal. Alt i orden med både Vetle og foten. Lørdag 17.mars gikk turen endelig tilbake til sommer og sol.....og ikke minst til Eleah, Kaisa og mamma.  Med under halvfullt fly, var det ikke noe å si på plassen. Fikk bytte seterad, slik at det ikke ble så langt å bære Vetle på plass. Selv om humøret var bra, ble det nok litt for mye for Vetle. Først en lang biltur fra Valdres, deretter et par timer på Gardermoren, så en flytur på 5 1/2 time førte til at han kastet opp etter takeoff. Heldigvis roet det seg ganske fort. Fikk til og med sovet en liten dubb. Vel hjemme i sofa'n. Kaisa fortsatt oppe da pappa  og Vetle kom hjem rundt midnatt. Kjekt å ha alle på plass i huset igjen, selv om natten endte med en tur på sykehuset for mamma sin del. Akutte magesmerter som ikke ville gi seg. Alt i orden igjen nå, heldigvis!

"Dia de la mujer"- 8.mars -"Kvinnedagen"

Bilde
Gratulerer med dagen! Markering av den internasjonale kvinnedagen her i Arguineguin, med aktiviteter i teltet nede ved kirkeplassen. Kaisa fikk blant annet lov til å male på handlenett. På nettet ble det skrevet "Dia de la Mujer" - "Kvinnedag", med litt hjelp av mamma og Eleah. Deretter ble det ansikstmaling med ordene "fuerza-kraft", "lucha-kampen", "respeto-respekt" og "libertad-frihet". Før det ble plantet urter og grønnsaker i potter. "Naturen har gitt kvinnene brede hofter og stor bak - og derved gitt det til kjenne at hun skal sitte og passe sitt hus", var det en gang en stor herremann (Martin Luther) som sa. Heldigvis har vi i Norge kommet lenger enn det, men kvinnedagen er fortsatt viktig! "No Es Sumar, No Es Restar, Es Igualar - Det Legges Ikke Til, Det Trekkes Ikke Fra, Er Lik" Disse to bryr seg nok fint lite om betydningen av kvinnedagen enda, men de koste seg med alle aktivitetene

"Deja vu"

Bilde
Etter en natt på hotell + en dag med undersøkelser på Rikshospitalet, var det igjen tid for operasjon. Ingen ting og si på humøret til han i sykesenga i alle fall.....eller var det synet at pappa i sterilt tøy som satte lattermusklene i gang??   Nå er i alle fall det verste unnagjort. De ødelagte naglene er fjernet, foten er rettet opp og nye og større nagler er satt inn. I følge legen ser alt nå bare bra ut. Men det ble flyforbud i en uke, på grunn av fare for blodpropp. Turen tilbake må vente......Valdres here we come.

Buen Viaje

Bilde
En uke går fort. Besøket fra Norge reiste hjem i dag.Tusen takk for en fin uke Mona, Ørjan og Martin. Mer vi gjerne skulle ha gjort eller vist dere, men dere fikk i alle fall en liiiiten smakebit av vår nye tilværelse. På flyturen hjemover fikk de også med seg Vetle og Terje. Ny operasjon på Rikshospitalet på torsdag.  Veldig kjedelig at de to måtte reise til Norge, men foten må fikses igjen. Satser på at operasjonen går bra og at det ikke blir alt for mange uker i gips.....sol og bad venter!

Ull er tull!!

Bilde
Trodde ikke at vi på en av årets foreløpig varmeste dager skulle reise til "Decathlon" og handel inn fleecegenser, stillongs, trøye, lue og ullsokker.......Men når turen går hjem til Norge i morgen, for operasjon på Rikshospitalet, måtte vi bare. Satser på at oppholdet blir kortvarig og at shortsen kan komme på igjen ganske fort. Ull er tull, sol er gull. 

Palmitos Park

Bilde
Startet dagen i dag med regnvær i "Palmitos Park". I følge yr skulle regnværet gi seg etter klokka 11, og det gjorde det heldigvis også, så vi kunne nyte resten av dagen i strålende solskinn.  "Palmitos Park" er en 200 000 kvadratmeter stor fuglepark , med omtrent 1500 forskjellige fugler i tillegg til reptiler, delfiner og mange andre dyrearter. Første post på programmet var rovfugl show. Et imponerende skue med ørner som fløy rett over hodene på oss. På grunn av vind, og at disse store fuglene er relativt lette (mellom 3 og 5 kilo), hadde rovfuglen litt problemer med å komme seg tilbake til "landingspunktet". Av de tre fuglene som ble sendt ut, var det to som kom tilbake mens showet pågikk.....den tredje trengte litt lenger tid på å "finne tilbake" til start. Moro med nærkontakt med disse flotte og majestetiske fuglene. "Så rart det er å tenke på at jeg var larve, stygg og grå,  men se hva ti