"Dia de la mujer"- 8.mars -"Kvinnedagen"


Gratulerer med dagen!
Markering av den internasjonale kvinnedagen her i Arguineguin, med aktiviteter i teltet nede ved kirkeplassen.
Kaisa fikk blant annet lov til å male på handlenett. På nettet ble det skrevet "Dia de la Mujer" - "Kvinnedag", med litt hjelp av mamma og Eleah. Deretter ble det ansikstmaling med ordene "fuerza-kraft", "lucha-kampen", "respeto-respekt" og "libertad-frihet". Før det ble plantet urter og grønnsaker i potter.
"Naturen har gitt kvinnene brede hofter og stor bak - og derved gitt det til kjenne at hun skal sitte og passe sitt hus", var det en gang en stor herremann (Martin Luther) som sa. Heldigvis har vi i Norge kommet lenger enn det, men kvinnedagen er fortsatt viktig!





"No Es Sumar, No Es Restar, Es Igualar - Det Legges Ikke Til, Det Trekkes Ikke Fra, Er Lik"
Disse to bryr seg nok fint lite om betydningen av kvinnedagen enda, men de koste seg med alle aktivitetene de kunne gjøre på plassen. 

Men noe håper jeg vi kan lære disse jentene oppover i livet: Kjemp for dine rettigheter, livet ditt er verdt like mye som alle andres. Bruk de ressursene du har, og aldri la noen fortelle deg at du ikke er bra nok, for det er du! Og aldri glem at din kropp er bare din, og det er bare du som kan bestemme over den.

 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

"Agaete" og kaffeplantasjen "La Laja"

"Colegio Noruego" -En tårevåt avskjed