"Guayadeque"


"Barranco de Guayadeque" øst på Gran Canaria er en ti kilometer lang ravine som strekker seg fra kysten og oppover i fjellet mellom byene "Agüimes" og "Ingenio". Ravinens utforming og vindforholdene gjør at mye fukt trekkes inn i dalen fra havet, som førte til at dalen tidligere mye ble brukt til landbruk. Med sitt grønne og frodige landskap er dalen et av Gran Canarias fineste områder og klassifisert som et naturmonument med kulturverdi. I dag er ravinen et turistmål med sine mange hundre huler, hulekapell og restauranter. Huler som av urbefolkningen ble brukt til gravkammer. Mange av hulene er i bruk også i dag, men mest som ferie -og fritidsboliger. 
Hit tok vi turen i dag. Ikke det stedet som er beste egnet for rullestolbrukere, men vi fikk sett oss litt rundt alikevel. Men har man mulighet til å ta beina fatt, er det sikkert et flott turområde. En fin halvdagsutflukt fra "Arguineguin"





Mange av hulene har i dag tilbygg over inngangspartiet og innlagt strøm og vann. 


Grønn og frodig huledal. En flott avveksling ifra det tørre og brune landskapet vi er blitt vant til her i "Arguineguin".




"Agüimes" i det fjerne. 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

"Agaete" og kaffeplantasjen "La Laja"

"Colegio Noruego" -En tårevåt avskjed