Jordbær (fresas) - festival i "Valsaquillo"


Siste helgen i april og jordbærmarked i "Valsequillo".
Med to barn som elsker jordbær mer en noe annet, var det greit og ta turen inn mot øyas midtpunkt. Eleah og Vetle  var i alle fall storfornøyde over at jordbærsesongen her på Gran Canaria er godt i gang. Kaisa, som synes jordbær er mer eller mindre oppskrytt, koste seg på tur, men ikke med bæra.
Her gikk det an og få kjøpt jordbæris, jordbær-smoothie, jordbær-mojito, jordbærsyltetøy, jordbær-cupcakes, pannekake med jordbær og mye mer. Men det beste var gratis: jordbær med krem, sukker eller honning.


"Heile væla er berre jordbær, finn et strå og træ dom på....."
Når de norske jordbærene er å få kjøpt, da er det sommer for oss. Men de jordbærene vi fikk her på øya kunne faktisk måle seg opp mot de norske jordbærene. Men en ting vi kanskje savnet: Tine kremfløte. Ingenting slår en stor skål med jordbær med fløte.
Tydelig at også kanariene er glad i jordbær. Utrolig mye folk i gatene. Og ikke minst langs veien på turen opp. Sto i kø i noen kilometer før vi kom frem til "Valsequillo".  Eleah mente kanskje at "alle jordbærene var spist opp innen vi kom frem", men vi fikk både smakt og kjøpt med oss jordbær hjem. Ingen tvil om at Gran Canarias "fresas" smaker godt!









Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

"Agaete" og kaffeplantasjen "La Laja"

"Colegio Noruego" -En tårevåt avskjed