Innlegg

Viser innlegg fra juni, 2018

San Mateo

Bilde
Vi har en "må ha gjort og sett liste" som vi håper å komme igjennom, før oppholdet her på "Gran Canaria" tar slutt og turen går hjem til Norge. Et av punktene på lista var å ta turen opp til byen "San Mateo" og besøke mat-markedet de har i helgene. Så i dag ble det biltur.  I "San Mateo" samlet bøndene seg før i tiden for å selge ukens avlinger. I dag er det litt mer moderne, men fortsatt selges typiske kanariske produkter til gode priser på markedet. For mange innbyggere i 'Las Palmas" har det nærmest blitt en tradisjon å gjøre sine ukentlige innkjøp av fersk frukt, grønnsaker og urter, i tillegg til ost og andre lokale spesialiteter på disse markedene. Det skjønner vi godt, for her var det mye som fristet.  Vi handlet oss en kasse jordbær, noen appelsiner og nektariner + småkaker og hadde vår egen lille picnik utenfor markedshallen. Småkakene var ikke de beste vi har smakt, jordbærene var gode mens appelsinene var bare

Museo Elder

Bilde
I Las Palmas ligger viten -og teknologi museet "Elder". Her satses det på interaktivitet, og ved hjelp av ulike eksperimenter kan både stor og liten forstå og utforske vitenskapens hemmeligheter. Med andre ord: her er det "forbudt å ikke røre, forbudt å ikke prøve"! Ikke hver dag man kan innta cockpiten på et jagerfly, eller få leke pilot på et fly på vei hjem til Norge. Ingen ting å si på fantasien til de to minste i alle fall..... Ikke vanskelig for barna å bli underholdt i noen timer her.....men ikke så veldig vanskelig for oss voksne heller. Om du er i "Las Palmas", i nærheten av Santa Catalina Parken, hvorfor ikke ta turen innom "Elder" ?  Vi hadde de moro vi, i de timene vi var her. Når du har betalt billetten inn, kan du komme og gå som du vil. Dyrt var det heller ikke.  Pass på å få med deg en tur i "Robocoaster".

"Moonlight Cinema" - "Maspalomas"

Bilde
Koselig kveld i "Maspalomas" med tre flotte jenter og filmen "Jimanji - Welcome to the jungle" på "Moonlight Cinema". Ble en sen kveld ettersom filmen ikke ble snurret i gang for rundt kl.21.30. Da gikk solen ned og det ble mørkt nok i  "kinosalen" til å vise film på det store lerretet. Litt annet opplevelse, med sofa og pledd, ute under åpen himmel. Med både pizza, nachos og popcorn ble kvelden fullkommen. Anbefales!

San Juan - Sankthans

Bilde
Litt sånn dagen derpå stemning i dag, ettersom vi var i "Puerto de Mogan" i går kveld på Sankthansfeiring, Var ute å spiste god mat først, sammen med venner, før feiringen startet opp på stranden kl.21.30. Her ble det teater og dans av kunstskolen i Mogan, før gruppen "Habaneros" spilte opp til dans med kubanske rytmer. "Playa de Mogan" er et av de travleste stedene hvert eneste år når San Juan skal feires. Ingen unntak dette året. Stranden var fylt opp av hundrevis av innbyggere og turister. At denne dagen i tillegg falt på en lørdag gjorde nok også sitt til at "Puerto de Mogan" var full av festglade mennesker som koste seg på stranden med mat, drikke og mange også med et lite nattbad. Rundt kl.24 startet det offisielle fyrverkeriet og bålet ble tent. Da vi reiste hjem fortsatte nok festen i mange timer til, i kjent "kanaria-stil". Trøtte og fornøyde unge som fant senga si godt over midnatt.

"Colegio Noruego" -En tårevåt avskjed

Bilde
Siste skoledag på "Den Norske Skole - Gran Canaria". En dag Kaisa har grudd seg veldig til. Trist å ta avskjed med mange ny, gode venner + lærere. Men et endelig farvel er det heldigvis ikke. Noen kommer vi til å se igjen i Norge når vi kommer hjem, mens andre holder vi kontakten med gjennom snapchat og facebook. Hvem vet, kanskje vi kommer til å ta turen hit igjen senere. Kaisa mener at vi skal hjem å spare til et nytt opphold her på Gran Canaria, hun som var så bestemt på at vi bare skulle være her i et år......  Sitter igjen med mange gode minner og opplevelser fra skoleåret som har gått. Et år som vil bli husket for resten av livet. Takk til kontaktlærer og alle i klassen for et fantastisk år. En ring av gull er riktig stor med plass til alle hender. Der ingen er størst og ingen er først. Der ingen er sist og ingen er minst. Vi holder fast så ringen ei brast for den er smidd av venner.

Crazy bursdagsfeiring

Bilde
Når mor i huset fyller år, sørger verdens beste gjeng for at dagen blir feiret med brask og bram. Startet dagen med sang, kake og pakker på senga. Litt trøtte i tryne alle sammen ettersom Kaisa skulle rekke skola, men vi fikk spist kake og pakket opp gaver før Kaisa måtte reise. Da skola var slutt fortsatte "festen" nede på Anfi. Ungene har lenge ønsket seg en tur ut i padlebåtene. Det ble det i dag. Med nistekurv og badehåndkler med i båten, gikk en time utrolig fort.  Og etter en rolig tur på "bøljan den blå" ble det litt mer fartsfylt.  Kaisa sladret til vannsportgjengen om at mamma hadde bursdag. Da fikk vi (mamma, Ida og Kaisa) en "crazy sofa-tur" vi sent vil glemme. Her var det bare å klamre seg fast for harde livet. Hadde vannscooteren tatt bare en liten runde til, hadde vi alle ligget og duppet ute i Atlanterhavet. Men moro var det! "Har aldri ledd så mye i hele mitt liv" (sitat Ida).  Avsluttet dagen med god midd

Minigolf i "Puerto Rico"

Bilde
Kaisa var bedt i bursdag i "Angry Birds"-parken i "Puerto Rico" i dag. Da tok vi andre en tur innom minigolfbanen  "Neptuno" som ligger like i nærheten. Første runde på Eleah ute på en minigolfbane, så teknikken var ikke akkurat god, men hun storkoste seg. Ble både 10, 11 og 12 slag før ballen havnet i hullet. For de to andre ble det nesten dødt løp. Ida tok til slutt en hårfin seier over Vetle, som gjorde en hederlig innsats på banen. Beina ville ikke helt være med i dag, men så lenge hodet har lyst, er det utrolig hva man får til. På den 18 hulls store banen brukte vi nesten to timer, så Kaisa fikk også bli med på de siste fire banene. Da ga Vetle villig fra seg golfkølla. Godt med kveldsmat på McDonalds's etter endt kamp.

Flamingo feber

Bilde
Livet er herlig her i Spania! Anfi etter skolen i dag......som vanlig......selv om Kaisa påstår hun begynner og bli litt lei strandlivet hver dag. Ikke mange ukene til vi skal takke for oss. Da er det nok dette hun (og vi) alikevel kommer til å savne aller mest. Flamingo feberen har også kommet hit til øya. Familien, eller rettere sagt Ida's, nye kjæledegge, "Lille gull", koste seg i vannet sammen med et fint firkløver. En super dag på stranda!

Arucas for andre gang

Bilde
På tur til "Arucas" med besøk på romfabrikken "Arehucas". Andre gangen vi tok turen hit. Denne gangen uten småfrøknene, men med besøk fra Norge.  Med damene bak rattet, kunne mannfolka kose seg med alt fabrikken hadde å by på: rom og likør i mange varianter. Hadde også denne gangen en guidet tur gjennom fabrikken, men denne gangen med en guide som gikk på høygir. Tror vi fikk halvparten så lite informasjon på denne omvisningen, mot for det vi gjorde sist gang vi var her. Hadde også håpet på at produksjonen var i full gang, slik at vi fikk sett litt mer av dette, men de hadde akkurat gitt seg for dagen. Bare lokalene der flaskene ble fylt opp og pakket  som var i drift. Det var litt synd. Men "smaksteltet" var "muy bueno". "Tres Amigos" Vetle fikk selvfølgelig lov til å være med i dag. Den av våre tre som en enklest å ha med seg på tur. Blid og fornøyd bare drikkekoppen blir fylt opp (ikke med rom og likør, men med cola zer

Er ikke langt ifra himmelen til helvete!

Bilde
Har hatt en super dag i dag i "Oasis Lago Taurito Water Park". Selv om vi har vært her en gang før, valgte vi å ta turen igjen. Noe ungene var strålfornøyd over. Har vel omtrent bodd i bassenget i hele dag. Skliene ble også flittig brukt. Skal du hit, husk: vannet her er veldig salt!  Kjekt å ha med dykkemaske eller svømmebriller, så slipper man øyner som svir. Klokka 18 stengte parken og vi pakket sammen for å kjøre hjem. Ettersom vi er litt for mange til å få plass i en bil (besøk fra Norge), måtte vi kjøre en tur ekstra. Vetle har vært i storform i hele dagen. På et lite sekund endret almentilstanden seg. Ble veldig varm samtidig som han frøs og hakket tenner. Slørete i blikket og kastet opp. Stoppet på et legesenter i "Puerto Rico". Fikk en sprøyte for å få ned feberen. Derfra gikk turen videre med sykebil til "San Agustin" og "Hospiten Roca". Etter et par blodprøver og påfyll av sukkervann kunne vi heldigvis reis