Arucas for andre gang


På tur til "Arucas" med besøk på romfabrikken "Arehucas".
Andre gangen vi tok turen hit. Denne gangen uten småfrøknene, men med besøk fra Norge.
 Med damene bak rattet, kunne mannfolka kose seg med alt fabrikken hadde å by på: rom og likør i mange varianter. Hadde også denne gangen en guidet tur gjennom fabrikken, men denne gangen med en guide som gikk på høygir. Tror vi fikk halvparten så lite informasjon på denne omvisningen, mot for det vi gjorde sist gang vi var her. Hadde også håpet på at produksjonen var i full gang, slik at vi fikk sett litt mer av dette, men de hadde akkurat gitt seg for dagen. Bare lokalene der flaskene ble fylt opp og pakket  som var i drift. Det var litt synd. Men "smaksteltet" var "muy bueno".



"Tres Amigos"
Vetle fikk selvfølgelig lov til å være med i dag. Den av våre tre som en enklest å ha med seg på tur. Blid og fornøyd bare drikkekoppen blir fylt opp (ikke med rom og likør, men med cola zero) og man finner på litt sprell inniblant.



Og med en liten matstopp i gamlebyen i "Arucas" ble dagen fullkommen.
Stekte poteter med speilegg og bacon smakte nydelig.


Koselig å gå rundt og titte i gamledelen av "Arucas".
"Arucas" er steinbyen fremfor noen på Gran Canaria. Byen huser mange håndverkere som først og fremst lager ting i stein.
Kirken "San Juan Bautista"sto klar i 1917 og er oppført i gotisk stil av lokale steinhuggere, utelukkende med lokal stein som byggematerial.
Når man nærmer seg byen. så virker den 60 meter høye kirken svært stor i forhold til landsbyen. Nesten som om den er sluppet ned fra oven og ikke passer helt inn. Men imponerende er den likevel, både utenpå og inni.
Flott dag med trivelig selskap.





Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

"Agaete" og kaffeplantasjen "La Laja"

"Colegio Noruego" -En tårevåt avskjed