To fluer i en smekk - "Moya" og "Artenara"

Om en uke går turen hjem til Norge. Nå er snart lista over" ting og se,ting og gjøre", før vi reiser hjem, snart komplett. Byene "Moya" og "Artenara" ble besøkt i dag.
"Moya" er kanskje mest kjent for to ting: kjeks og et kirketorg med en fantastisk utsikt.






 "Moyas" kirke ligger helt på kanten av "Barranco del Moya - ravinen" og utsikten herfra er såpass spektakulær at hjerte til i alle fall en i reisefølget, med høydeskrekk, slo et aldri så lite ekstra slag. 
Satte oss på en liten lokal cafe for å smake på to av byens spesialiteter: "Bizcochos de Moya" og  "Suspiros". Den første et slags tørt sukret sukkerbrød og den andre pikekyss med sitronsmak. Sukkerbrødet var vel ikke det beste vi har smakt. Har lest et sted at "dette er kjeksen som alle på Gran Canaria har i skapet, men som ingen spiser". Får se hvor lenge våre blir liggende... Pikekyssene derimot falt i smak hos alle sammen. 
En fin by vel verdt et besøk. Nå når vi var her blomstret hortensiaen og tiltrakk seg vel like mye oppmerksomhet fra våres sin side som både utsikten og kakene. Nydelig!


Deretter gikk turen videre til "Artenara".

"Artenara" er Gran Canarias høyestliggende landsby, med flott utsikt til "Roque Nublo" og "Roque Bentaiga".  Her vokter en Jesus-statue over området. Den ligner litt på den i "Rio de Janeiro" men er adskillig mindre. Mange av husene i byen er bygd inni de solide steinhulene som stammer fra forhistorisk tid.






Men det beste av alt var det offentlige svømmebassenget i byen...i alle fall i følge Eleah og Kaisa. Fikk en liten dukkert her, før vi reiste hjem igjen.
En flott rundtur, der "Moya" trakk det lengste strået over den fineste og koseligste byen av disse to...i alle fall for våres del.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

"Agaete" og kaffeplantasjen "La Laja"

"Colegio Noruego" -En tårevåt avskjed