"Galdar"


På reisefot i dag. Denne gangen til "Galdar", urbefolkningens hovedstad.
Ble møt av denne store skulpturen av et drageblodtre i en av rundkjøringen inn til byen. Kanskje ikke så rart. I byens rådhus står et av Gran Canarias eldste drageblodtre, dokumentert helt tilbake til 1718 - altså 300 års jubileum i år.

 Byen har et fint torg med blant annet rådhuset, kirken "Iglesia de Santiago de los Caballeros" og små restauranter. Koselig å ta en liten matpause her.


Den største attraksjonen til "Galdar" er et hulemalerimuseum og arkeologisk park; "El Museo y Parque Arqueologico Cueva Pintada".  Med en video med 3D effekt, omvisning av engelsktalende guide og litt utforskning på egenhånd, fikk vi et lite innblikk i historien til gaunchene, ifra de bosatte seg på øya til de ble erobret av spanjolene,  Er du interessert i Gran Canarias urbefolkning og historie er dette stedet et "must".



Selv om vi kanskje ikke er de som først oppsøker museer på steder vi besøker, var rundturen inne på "Cueva Pintada" en grei opplevelse. En liten dose kulturhistorie har vi også bare godt av. Stedet var også veldig godt tilrettelagt for rullestolbrukere. Pluss i margen for det.




På vei ut av "Galdar", egentlig på vei til "Sardina del Norte", endte vi opp på stranden ved "Caleta
  de Arriba". Fargerikt, slitt og med hus som blir "spist opp" av det salte havet. 
Sjarm likevel.....synes fotografen i alle fall!
Tiden fløy litt ifra oss. Hadde tenkt oss til og bade i "Puerto de Sardina". Ble litt for sent, så vi måtte istedenfor vende nesa hjem over igjen. En annen gang, kanskje.....






Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

"Agaete" og kaffeplantasjen "La Laja"

"Colegio Noruego" -En tårevåt avskjed